Mainos
Mainos

TS: Perheenisä kääntyi rahapulassa tuttunsa puoleen – seurasi vuosien raaka kiristys

Nokialaisen perheenisän avunpyyntö kaverilta muuttui vuosia kestäneeksi kiristämiseksi, johon liittyi raakoja piirteitä. Asiasta kirjoittaa Turun Sanomat.

Nokialaisperhe oli pahassa rahapulassa, kun neljäs lapsi oli tulossa eikä työttömyyspäiväraha riittänyt menoihin ja velkoihin.

Perheenisä kääntyi lapsuudenkaverinsa puoleen, joka auttoi useammalla tuhannella eurolla. Pian kuitenkin selvisi, että velkasumma oli kasvanut korkoa 10 000 euroon.

Turun Sanomien mukaan kiristäjä uhkasi viedä miehen sormet, jos maksua ei kuuluisi.

Perheenisä sai lopulta vanhemmiltaan rahat ja maksoi 10 000 euron velan pois, mutta rahantarve jatkui ja hän lainasi lisää. 

Tilanne meni siihen, että mies tilitti lopulta lähes vuoden ajan koko työttömyyspäivärahansa kiristäjälle vaimonsa selän takana. Vappuna 2014 velat oli maksettu ja heinäkuussa mies teki ilmoituksen poliisille.

Turun Sanomien mukaan kiristäjä ei jättänyt miestä rauhaan, vaan ilmestyi ovelle muun muassa pesäpallomailan kanssa. Hän myös ampui reiän uhrinsa isän autoon.

Tapahtumat alkoivat vuonna 2011.

Nyt Turun hovioikeus vahvisti käräjäoikeuden aiemman tuomion kahdesta törkeästä kiristyksestä. Hän sai puolitoista vuotta ehdotonta vankeutta ja joutui maksamaan kiristyksen uhrille, tämän isälle ja vaimolle korvauksia vajaat 14 000 euroa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme