Mainos
Mainos

TS: Upseeri ampui kaveriaan pakaraan kesken illanvieton

Miesporukan illan vietto päättyi huolimattoman ampumisleikin takia vakaviin vammoihin Varsinais-Suomessa Raisiossa, kertoo Turun Sanomat.

Oikeus tuomitsi kaksi miestä ampumisen takia päiväsakkoihin. Ampuminen tapahtui vuonna 2013, mutta asiaa käsiteltiin oikeudessa vasta nyt. 

Puolustusvoimissa upseerina tekohetkellä työskennellyt mies ja tämän kolme ystävää olivat viettäneet iltaa yksityisasunnossa. Illan aikana oli juotu olutta ja Turun Sanomien mukaan kaksi miestä pelasivat seisten kamppailupeliä. Upseeri taas oli lattialla valitsemassa musiikkia kannettavalta tietokoneelta. Asunnon omistaja, entinen sopimussotilas, tuli lehden mukaan musiikkia valitsevan viereen ja työnsi samalla käsiaseen toisen käteen. 

Lehden mukaan kaveruksilla oli tapana peli-iltojen aikana huvitella ammuskelemalla muovikuula-aseella toisiaan. Aseen käteensä saanut mies kuvitteli, että hänellä oli kädessään leluase, joten hän ampui seisaallaan olleen kaverinsa pakaraan. Luoti kulki vatsan läpi ja tuli kyljestä ulos, kirjoittaa lehti. 

Oikeudessa kaikki neljä miestä kertoivat tapahtuman olleen onnettomuus. Minkäänlaista riitaa ei esimerkiksi illan aikana ollut, eikä luodin itseensä saanut myöskään vaatinut rangaistuksia kahdelle asetta käsitelleelle miehelle.

Aseen omistaja ei osannut oikeudessa selittää, miksi oli laittanut ystävänsä käteen aidon aseen. Hän oli uskonut, että ase ei ollut ladattu. Ampuja taas kertoi oikeudessa, ettei uskonut pistoolia oikeaksi. Miehet olivat aiemmin ammuskelleet asunnon omistajan muovikuula-aseella, joka muistutti huomattavasti vahingon aiheuttanutta pistoolia.

Turun Sanomien mukaan Varsinais-Suomen käräjäoikeus päätyi samaan lopputulokseen. Oikeus tutki aseet ja sen näkemyksen mukaan aseista oli hyvin helppo erehtyä ulkonäöllisesti ja myös painon takia. 

Käräjäoikeus tuomitsi ampujan vammantuottamuksesta ja ampuma-aserikoksesta 100 päiväsakkoon. Aseen omistaja sai samoista teoista 80 päiväsakkoa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme