Mainos
Mainos

Tuhansia tupakkakartonkeja salakuljettaneille ehdotonta vankeutta

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut kaksi viisikymppistä miestä ehdottomaan vankeuteen yli 16 000 tupakkakartongin salakuljettamisesta. Helsingissä naapureina asustelleet venäläinen ja virolainen mies kertoivat vain auttaneensa tuttavaansa rakennustarvikkeiden varastoinnissa.

Salakuljettaminen paljastui, kun tullin väki saapui virolaisen miehen firman nimissä olleelle varastolle toukokuussa 2006. Mies oli juuri purkamassa Venäjältä Suomeen lähetettyä tupakkakuormaa, jonka oli merkitty sisältävän lasikuituverkkoa.

Kontissa olleisiin pahvilaatikoihin oli kuitenkin piilotettu tuhansia kartonkeja eli miljoonia savukkeita. Maksamattomia veroja tupakoista kertyi lähes 650 000 euron edestä.

Käräjäoikeus ei pitänyt miesten tietämättömyyttä uskottavana.

Lastin purkamisen yhteydessä napattu virolainen sai kahden vuoden ja yhden kuukauden ehdottoman vankeustuomion törkeästä veropetoksesta.

Venäläinen rikoskumppani sai yhden vuoden ja kuuden kuukauden ehdottoman vankeustuomion niin ikään törkeästä veropetoksesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme