Mainos
Mainos

Tukes kuulee ilokaasukauppiaita – Iloisia keittiöpoikia uhkaa myyntikielto

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto aikoo kuulla vajaata kymmentä yritystä ilokaasun myynnistä. Helsinkiläistä Iloiset Keittiöpojat -yritystä uhkaa Tukesin mukaan pahimmillaan ilokaasun myyntikielto.

Toistaiseksi yhdeltä yritykseltä on pyydetty selvitystä ilokaasun myynnistä. Asiasta kertoo Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes.

Helsinkiläisen Iloiset Keittiöpojat -yrityksen vastauksessa on ollut kuitenkin puutteita, minkä vuoksi sille aiotaan toimittaa vielä täydentävä kuulemispyyntö.

Kemikaalituotevalvonnan johtaja Esa Nikunen Tukesista sanoo, että pahimmillaan yritystä uhkaa ilokaasun myyntikielto. Näin käy, jos virasto toteaa sen myyvän ilokaasua päihtymistarkoitukseen.

Nikusen mukaan päätös on määrä tehdä ensi kuun aikana.

Kaikkiaan Tukes on lähettämässä kuulemispyynnön "puolelle tusinalle" yritykselle. Nikusen mielestä ilokaasun päihdemyynti on ongelma, johon on syytä puuttua.

Iloisten Keittiöpoikien perustajajäsen Jonas Kyllönen uskoo, että asiassa löydetään jokaista osapuolta tyydyttävä ratkaisu.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme