Mainos
Mainos

Tukeva mies huitoi kahdesti teräaseella Kontulassa – poliisi kaipaa silminnäkijöitä tapauksista

Poliisi etsii silminnäkijöitä liittyen kahteen Kontulan ostoskeskuksessa tapahtuneeseen tappeluun, joiden yhteydessä käytettiin teräasetta.

Ensimmäinen tilanteista tapahtui sunnuntaiaamuna 27. marraskuuta noin kello 1.15 ravintola Patajätkän ja ravintola Kipparin edustalla. Nahistelusta alkaneessa tappelussa vuonna 1986 syntynyt mies yritti useita kertoja lyödä samanikäistä miestä teräaseella. Poliisin tietojen mukaan uhri ei saanut vammoja tilanteessa.

Lauantaina 10. joulukuuta noin kello 18.40 sama mies yritti useita kertoja lyödä vuonna 1976 syntynyttä miestä useita kertoja teräaseella. Uhri sai lieviä vammoja.

Useita silminnäkijöitä

Tapahtumat ovat tallentuneet ostoskeskuksen valvontakameroiden tallenteisiin. Niistä on nähtävissä, että molempien tapahtumien aikana paikalla on oleskellut tai sen on ohittanut useita henkilöitä, jotka ovat havainneet osapuolten riitelyn ja teräaseen miehen kädessä.

Helsingin käräjäoikeus vangitsi teoista epäillyn miehen keskiviikkona 14. joulukuuta poliisin vaatimuksesta. Käräjäoikeuden päätöksen mukaan miestä epäillään todennäköisin syin 27. marraskuuta tapahtuneesta törkeän pahoinpitelyn yrityksestä ja 14. joulukuuta tapahtuneesta tapon yrityksestä.

Teräaseen kanssa ostoskeskuksessa riehunut mies on tummaihoinen, noin 180 senttimetriä pitkä ja vartaloltaan tukeva. Mies oli molemmilla kerroilla pukeutunut tummaan toppatakkiin, jonka hupussa on karvareunus. Ensimmäisellä kerralla miehen jalassa oli vaaleat housut ja toisella kerralla tummat housut.

Poliisi pyytää silminnäkijöitä ilmoittautumaan virka-aikana puhelimitse numeroon 0295475645 tai sähköpostitse osoitteessa ryosto.helsinki@poliisi.fi.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme