Mainos
Mainos

Tulipalon alta evakuoitiin yli 50 – useasta tuhotyöstä epäilty perui tunnustuksensa

Turussa poliisi on saanut Ursininkadun talvisen tulipalon tutkinnan valmiiksi. Epäilty törkeä tuhotyö on siirtynyt syyteharkintaan Länsi-Suomen syyttäjänvirastoon.

Samaa keski-ikäistä turkulaismiestä epäillään Ursininkadun palon lisäksi tuhotyöstä sekä kolmesta tuhotyön yrityksestä, jotka kaikki ovat Turun ydinkeskustan tienoilta.

Kerrostalon tulipalo Ursininkadulla aiheutti kymmenien ihmisten evakuoinnin tammikuun alkupuolella. Kukaan ei loukkaantunut. Palossa tuhoutui talon ullakko ja aiheutui lisäksi savu- ja vesivahinkoja.

Useita epäiltyjä tuhotyön yrityksiä 

Kaikki muut syyteharkintaan lähteneet rikosepäilyt sijoittuvat Turun Yliopistonkadulle. Epäillyistä tuhotyön yrityksistä ensimmäinen tapahtui joulukuussa 2014. Epäilty tuhotyö ja kaksi epäiltyä tuhotyön yritystä ajoittuvat viime vuoteen. Esimerkiksi tammikuussa 2015 saunapalo syttyi poliisin mukaan, kun saunapaneelit sytytettiin palavalla nesteellä. 

Rikoksista epäilty mies oli tutkinnan alkuvaiheessa vangittuna ja myöhemmin matkustuskiellossa. Poliisin mukaan esitutkinnassa epäilty ensin tunnusti, mutta sittemmin kiisti sytyttäneensä näitä tulipaloja Turussa.

Poliisi kuvailee tapahtumien aiheuttamia aineellisia vahinkoja mittaviksi.

 

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot