Mainos
Mainos

Tulli paljasti mittavan huumeiden salakuljetusvyyhdin – Suomeen tuotu yli kymmenen kiloa metamfetamiinia

Suomeen on tuotu oli kymmenen kiloa metamfetamiinia Liettuasta, paljastaa Tulli. Salakuljetuksen yhteydessä on otettu kiinni viisi henkilöä, joista osa on Liettuan ja osa Suomen kansalaisia.

Tulli sai huhtikuussa rikostiedustelullaan tiedon käynnissä olevasta huumausaineiden maahantuonnista. Viranomaisoperaation tuloksena Helsingissä takavarikoitiin 10,5 kilogrammaa metamfetamiinia ja 7000 euroa käteistä rahaa. Kiinni otettiin viisi henkilöä.

Metamfetamiinin pitoisuus oli 39–42 prosenttia, josta olisi jatkettuna saanut kaksinkertainen määrä käyttövahvuista huumausainetta. Takavarikoidun erän katukauppa-arvo olisi ollut yli 420 000 euroa.

Tapauksen yhteydessä tehdyissä kotietsinnöissä löydettiin myös vähäinen määrä muita huumeita sekä pieni kannabiskasvattamo.

Liettuasta Baltian kautta Suomeen

Metamfetamiini oli salakuljetettu Liettuasta Baltian kautta Suomeen ja luovutettu Helsingissä sitä vastaanottamaan tulleelle henkilölle.

Vangittuna olleista henkilöistä osa on Liettuan ja osa Suomen kansalaisia. Epäillyt ovat 20-40-vuotiaita. Tapausta on tutkittu törkeänä huumausainerikoksena ja kotietsinnässä takavarikoitujen huumausaineiden osalta huumausainerikoksena.

Tulli on tehnyt esitutkinnan aikana yhteistyötä Liettuan tullin sekä Länsi-Uudenmaan ja Hämeen poliisilaitosten kanssa. Salakuljetusvyyhdin esitutkinta on valmistunut ja asia on siirtynyt syyteharkintaan Helsingin syyttäjänvirastoon.


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme