Mainos
Mainos

Tulli paljasti törkeän huumerikoksen: Subutexia valepohjan alla

Tulli tutkii Turussa tapahtunutta törkeää huumerikosta, jossa maahan yritettiin tuoda Subutex-tabletteja jopa puolen miljoonan euron arvosta. Tulli arvioi, että tammikuussa takavarikoidun 5250:n huumelääketabletin erän arvo olisi katukaupassa ollut 260 000-420 000 euroa.

Tabletit löydettiin pakettiautosta, joka saapui ruotsinlaivalla Turun satamaan. Auton tavaratilaan oli rakennettu salakuljetusta varten vanerilaatikko ja siihen oli rakennettu erillinen valepohja, jonka alle huumeet oli piilotettu. Esitutkinnan mukaan huumausaine oli hankittu Ranskasta, jossa yksittäisen Subutex-tabletin hinta on huomattavasti Suomen markkinahintoja alhaisempi.

Poliisi on ottanut kiinni kolme henkilöä teosta epäiltynä ja heistä osa on vangittu todennäköisin syin epäiltynä. Tulli epäilee epäiltyjä myös toisesta huumausaine-erän maahantuonnista.

Heidän epäillään tuoneen lentokoneella Ranskasta Turkuun kehonsisäisesti 136 Subutex–tablettia. Asiaan liittyvän kotietsinnän yhteydessä löydettiin lisäksi kannabiskasvi ja toisen henkilön vahingoittamiseen soveltuva esine.

Asia siirtyy syyteharkintaan Länsi-Suomen syyttäjänvirastoon maaliskuun aikana.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme