Mainos
Mainos

Tullin pääjohtajan rikosepäily koskee sähköpostiurkintaa

Tullin pääjohtajan Antti Hartikaisen epäillään katsoneen lainvastaisesti työntekijän sähköpostin välitystietoja. Hartikainen ei halua kommentoida rikosepäilyjä. 

Hartikaista epäillään viestintäsalaisuuden loukkaamisesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Kyse on tullin työntekijän yksittäisen sähköpostin välitystietojen katsomisesta, kertoo tutkinnanjohtaja Jukkapekka Risu Helsingin poliisista.  

– Epäillyt teot sijoittuvat viime syksyyn, Risu kertoo.  

Tulli teki tutkintapyynnön Hartikaisesta keskiviikkona, joten jutun tutkinta on aivan alkumetreillä. Hartikaista ei ole vielä kuultu juttua varten. 

Risun mukaan tapaus ei liity aiemmin julkisuudessa esillä olleeseen vaimon palkkaamiskohuun. Risu toteaa lisäksi, ettei rikosepäilyyn liity myöskään mediaa tai toimittajia.

Valtiovarainministeriö tiedotti perjantaina, että se on kutsunut Hartikaisen kuultavaksi mahdollista virantoimituksesta pidättämistä varten.

Kello 15.59 lisätty tieto ettei Hartikainen itse halua kommentoida epäilyjä

Hartikainen itse kertoi sihteerinsä välityksellä, ettei hän kommentoi rikosepäilyjä lainkaan. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme