Mainos
Mainos

Tullin rikosepäily alkoholin verkkokaupasta: Virosta tuotiin viinaa, verot jätettiin maksamatta

Tulli on ottanut tutkintaansa Viinakauppa.eu-sivuston alkoholi- ja savukekaupan. Kahden suomalaismiehen epäillään välittäneen alkoholia Virosta Suomeen ilman vaadittavaa myyntilupaa ja jättäneen veroja maksamatta yli 350 000 euron arvosta.

Epäily alkoi viime kesänä, kun Tulli kiinnitti huomiota nopeasti kasvavaan alkoholituontiin Virosta Suomeen Viinakauppa.eu:n toimituksina. Sivuston toiminnan takana on Viroon rekisteröityjä yrityksiä, joiden vastuuhenkilöinä on kaksi suomalaismiestä.

Viinakauppa.eu-sivuston mainonta on ollut värikästä ja huomiota herättävää. Sen toiminta laajeni koko Suomen alueelle nopeasti kesän ja syksyn aikana siten, että tilaajia oli kaikkiaan yli 1500. Suurin yksittäinen tilaus on ollut yli 7000 euron arvoinen.

Tullin mukaan Viinakauppa.eu-sivusto mainosti maksavansa verot ja järjestävänsä tilauksien kuljetuksen. Esitutkinnassa on selvinnyt, että Virossa Viinakauppa.eu:n taustalla oleva yritys tosiasiallisesti myös järjesti ja maksoi alkoholien kuljetuksen Suomeen.

Epäillyt tai heidän yrityksensä eivät kuitenkaan ole maksaneet veroja Suomessa ja esitutkinnan perusteella on epäiltävissä, etteivät he ole maksaneet veroja ja maksuja myöskään Virossa. Tulli epäilee veroja jääneen maksamatta yli 350 000 euroa. 

Kahta suomalaismiestä epäillään muun muassa törkeästä veropetoksesta. Toinen epäillyistä on luovutettu Suomeen Virosta EAW-menettelyllä.

Epäiltyjen omaisuutta on saatu turvaamistoimien piiriin suurelta osin rikoshyödyn turvaamiseksi.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme