Mainos
Mainos

Tullin suursaalis: Miljoonan arvosta väärennettyjä älypuhelimia

Tulli on pysäyttänyt yli miljoonan euron arvosta väärennettyjä älypuhelimia Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Puhelimet olivat saapuneet lentorahtina Hongkongista Suomeen, ja niiden oli tarkoitus päätyä EU-markkinoille. Puhelimia oli 2500 kappaletta, ja niiden yhteisarvo on 1,3 miljoonaa euroa. Väärennökset on hävitetty jätteenkäsittelylaitoksella.

Väärennökset paljastuivat, kun tulli ilmoitti niistä oikeudenhaltijoille, jotka testeissään paljastivat tuotteet väärennöksiksi. 

Tullin mukaan kuluttajan on nykyään vaikea havaita eroja väärennösten ja aitojen tuotteiden välillä, koska väärennökset ja niiden myyntipakkaukset ovat taidokkaasti tehtyjä. Väärennöksiin liittyy kuitenkin riskejä, sillä esimerkiksi useiden matka- ja älypuhelinten akut eivät ole kestäneet lataamista tai käyttöä ja syttyneet palamaan tai räjähtäneet.

Tulli kehottaa tarkkuuteen varsinkin nettiostoksilla.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot