Mainos
Mainos

Tullitarkastaja ampui kiinni otettavaa jalkaan Helsingissä

Poliisi epäilee keski-ikäistä tullitarkastajaa virkavelvollisuuden rikkomisesta ja vammantuottamuksesta. Naisen ase laukesi kiinniottotilanteessa Helsingin keskustassa eilisiltana, ja kiinni otettava haavoittui jalkaan.

Uhri sai lihashaavan, joka ei ole vakava.

Tulliviranomaiset olivat ottamassa kiinni autolla liikkuneita epäiltyjä Kaivokadun ja Postikadun risteyksessä. Viranomaiset menivät liikennevaloihin pysähtyneelle autolle ja käskivät siinä olijat ulos, kun yhden tullitarkastajan ase laukesi.

– Virkavelvollisuuden rikkomisepäilyssä on kyse siitä, oliko tullitarkastajalla syytä ottaa ase tilanteessa esiin, tutkinnanjohtaja rikoskomisario Arto Karalahti Helsingin poliisista kertoo.

Tullin oma tutkinta alkuvaiheessa

Tulliviranomaisten epäonninen kiinniotto-operaatio liittyy rikosepäilyyn, jonka tutkintaa johtaa tulliylitarkastaja Lassi Salakka.

Hänen mukaansa jalkaan ammuttu henkilö on nyt tullin kiinni ottamana rikoksesta epäiltynä.

– Kyseessä on vakava, tullin esitutkinnassa oleva rikos. Teko ei ole vakavimpia, mutta sellainen, jonka tutkintaan tulli panostaa.

Hän ei suostu kertomaan, mikä rikosepäily on kyseessä, "koska esitutkinta on vasta alkanut".

– En olisi halunnut tiedottaa tästä vielä lainkaan, mutta näissä olosuhteissa on pakko.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme