Mainos
Mainos

Tuntemattoman puukotuksesta syytetty kiistää teon: "Ei ollut elämässäni mikään merkittävä ilta"

6. tammikuuta tapahtuneesta tuntemattoman miehen törkeästä puukotuksesta syytetty, viime kesänä ehdonalaiseen päässyt Jonne Matias Kantola kiistää syyllistyneensä pahoinpitelyyn.

Kantolan syytetään lyöneen helsinkiläisravintolan edustalla hänelle entuudestaan täysin tuntematonta miestä 36-senttisellä metsästysveitsellä poskeen. Pahoinpitelyn seurauksena uhri menetti vasemmasta silmästään näkökyvyn.

Kantola kertoi oikeudessa oman näkemyksensä tapahtumaillan kulusta.

– Muistaakseni olin kotona illalla ja nautin kaljaa. Lähdin siitä sitten käymään Kannelpubissa, jossa join muutaman siiderin. Voi olla mahdollista, että pelasin pelikonetta. Illan aikana ei tapahtunut mitään ihmeellistä, poistuin siitä sitten kotiin nukkumaan, Kantola kertoo.

Kantola sanoo, ettei nähnyt ravintolassa puukotusta.

– Ei ole mitään tällaisia muistikuvia. Ei ollut mun elämässä mikään merkittävä ilta.

Poliisi pääsi syytetyn jäljille muun muassa valvontanauhojen perusteella ja Kantola otettiin kiinni pari viikkoa tapahtuneen jälkeen. Hän ei ole kertonut tapahtumaillasta aiemmin.

– Koen, että poliisi oli päättänyt, että minä olen jo syyllinen, joten en nähnyt tarpeelliseksi kommentoida esitutkinnassa mitään, Kantola sanoo.

Syyttäjä vaatii Kantolalle vähintään viiden vuoden vankeusrangaistusta törkeästä pahoinpitelystä. Lisäksi asianomistaja vaatii häneltä reilun 45 000 euron vahingonkorvauksia.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme