Mainos
Mainos

Tuore poliisiylijohtaja Ylellä: Jyväskylän uusnatsien järjestelmällisyys yllätti

Eilen poliisylijohtajana aloittanut Seppo Kolehmainen toteaa Ylen haastattelussa Jyväskylän väkivaltaisuuksien yllättäneen poliisin. 

Poliisi oli varautunut mielenosoitukseen ja oli paikalla usean partion voimin. Kolehmainen toteaa, että poliisi ei ollut varautunut yhteenottoon. 

– Tämän kaltaiseen ei oltu luotu skenaarioita. Totta kai ajatellaan aina pahimman kautta, mutta tämä järjestelmällisyys hiukan yllätti. Ikäänkuin tämä oli ennalta sovittu miten toimitaan, Kolehmainen sanoo Ylellä. 

Sisä-Suomen poliisi kertoi tänään, että mielenosoitusjoukko käveli mielenosoituksessa rauhallisesti, kunnes Vapaudenkadun paikallisliikenneterminaalin kohdalla mielenosoittajajoukko lähti juoksemaan yhteisestä merkistä ja kääntyi Asemakadun risteyksestä kohti Sokos-tavarataloa, missä pahoinpiteli kolme henkilöä. Yksi pahoinpitelyn kohteista oli vuonna 2013 kirjastopuukotuksen uhri. 

Ylen hastattelussa Kolehmainen kertoo, että tilanteessa poliisi toimi oikein. 

– Tilanne saatiin haltuun nopeasti ja poliisi toimi suunnitelman mukaisesti. Tietysti jouduttiin käyttämään voimakeinoja tilanteen rauhoittamsieksi, kun poliisin mahdollisuus päästä keskeyttämään näitä pahoinpitelyjä estettiin.

Sisä-Suomen poliisilaitos otti kiinni eiliseltä noin 30 henkilöä, joista 14 on yhä kiinniotettuna. Vanhempi konstaapeli Elina Katajamäki Sisä-Suomen poliisin viestintäryhmästä ei kommentoinut STT:lle, onko kiinniotettujen joukossa kirjastopuukotuksessa mukana olleita.  

Poliisiylijohtaja painottaa, että äärilikehdintään puree parhaiten ennaltaehkäisy ja tiedustelutoiminta. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme