Mainos
Mainos

Turkistarhaajalle isompi lasku ympäristön turmelemisesta – ei puhdistanut tarhan jätevesiä

Vaasan hovioikeus on korottanut ympäristölupaansa rikkoneen turkistarhaajan korvattavaksi tulevaa rikoshyötyä. Keskisuomalainen tarhaaja piti kettutarhallaan enemmän siitosnaaraskettuja kuin ympäristöluvan mukaan oli sallittua.

Lisäksi tarhaaja muun muassa laiminlöi turkistarhan jätevesien riittävän puhdistamisen, jätti lantalan tyhjentämättä vuonna 2011 sekä laiminlöi vuoteen 2012 asti turkistarhansa aitaamisen pakovarmaksi.

Hovioikeus katsoi Keski-Suomen käräjäoikeuden tavoin, että tarhaaja syyllistyi ympäristön turmelemiseen. Käräjäoikeus laski rikoksen tuottamaksi hyödyksi 50 000 euroa, mutta hovioikeus katsoi sen olleen 65 000 euroa.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot