Mainos
Mainos

Turun aamu valkeni synkissä tunnelmissa – Järkyttynyt Satu: "Tuntuu epätodelliselta, että tällaista voi tapahtua"

Turussa aamu valkeni tänään synkissä tunnelmissa. Eilen Turun keskustassa mies puukotti ensin Kauppatorilla kahta ihmistä, jatkoi matkaansa Puutorille Kauppiaskatua pitkin ja puukotti vielä ainakin kuutta.

Paikallisten on vieläkin vaikea sisäistää mitä kaupungissa eilen oikein tapahtui.

– Tuntuu epätodelliselta, että tallaista voi tapahtua Turussa. Uskon, että tämä on kuitenkin yksittäinen tapaus, Turussa asuva Satu kuvailee.

Keskusta oli eilen hiljainen, kun Kauppatorin ympärillä olevat liikkeet olivat suljettuna. Normaalia perjantai-illan vilskettä ei näkynyt missään.

– Eilen olin bussissa matkalla keskustaan juuri tapahtuma-aikaan ja osa ihmisistä jäi bussista ulos, koska he eivät uskaltaneet tulla keskustaan asti, Satu muistelee.


Tilanne kuitenkin rauhottui nopeasti.

– Kaikki ympärilläni olivat hämmentyneitä. Sain viestejä myös ihmisiltä, joiden kanssa en ole ollut vuosiin tekemisissä.

Vielä ei ole varmuutta mikä epäillyn motiivi on, mutta tekoja tutkitaan tällä hetkellä terroristisina murhina. Surmansa eilen sai kaksi henkilöä ja kolme puukotuksen uhreista on vielä tehohoidossa. 

– Olen surullinen uhrien ja heidän omaistensa puolesta. Tässä vaiheessa on kuitenkin parasta jatkaa elämää, eikä antaa pelolle valtaa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme