Mainos
Mainos

Turun puukotuksessa kaksi uutta kiinniottoa – Miesten kertomukset kansalaisuudestaan ristiriitaisia

Poliisi on tehnyt aamupäivällä Turussa kaksi uutta kiinniottoa perjantaisiin puukotuksiin liittyen. Kaksi miestä otettiin kiinni, koska syytä epäillä -kynnys terroristisen teon valmistelurikoksessa on heidän osaltaan ylittynyt.

Miesten kansallisuudesta ei ole varmuutta, koska he ovat antaneet siitä ristiriitaista tietoa. Suomen viranomaisille miehet ovat ilmoittaneet olevansa algerialaisia, Ruotsin viranomaisille marokkolaisia.

Heidän lisäkseen teosta epäiltynä on vangittu neljä muuta henkilöä. Heistä yhtä, pääepäiltyä, epäillään kahdesta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhasta ja kahdeksasta terroristisessa tarkoituksessa tehdystä murhan yrityksestä. Muita kolmea epäillään osallisuudesta tekoihin. Rikosnimikkeet ovat kaikilla vangituilla samat.

Tutkinnanjohtaja Crista Granrothin mukaan kiinniotto sujui rauhallisesti ja miehiä pyritään kuulustelemaan jo tänään.

– Selvitetään, onko heillä ollut jotain tietoa tai osuutta tähän asiaan, Granroth sanoo STT:lle.

Myös miesten olinpaikkaa puukotusten aikaan selvitetään. Granroth ei kommentoi, mistä miehet otettiin kiinni tai miten poliisi pääsi miesten jäljille.

– Se on tässä esitutkinnassa selvinnyttä tietoa.

Granroth ei ota kantaa siihen, mikä miesten suhde on muihin puukotuksista epäiltyihin.

Pääepäilty siirretään tänään Turun yliopistollisesta keskussairaalasta Hämeenlinnan vankisairaalaan.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme