Mainos
Mainos

Turun Kupittaan sairaalan hoitajia taas käräjillä vanhusten kohtelusta

Varsinais-Suomen käräjäoikeus käsittelee tänään Turun Kupittaan sairaalan pahoinpitely- ja kaltoinkohtelujuttuun liittyviä syytteitä.

Syytteessä on kolme hoitajaa, jotka ovat työskennelleet Kupittaan sairaalan vanhuspsykiatrian osastolla. Yhtä hoitajaa syytetään törkeästä pahoinpitelystä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Toista hoitajaa syytetään vapaudenriistosta, neljästä virkavelvollisuuden rikkomisesta ja pahoinpitelystä. Kolmas hoitaja on saanut syytteen kahdesta virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet vuosina 2009 ja 2013. Vakavin tapauksista on poliisin mukaan vuodelta 2009. Tuolloin yhden hoitajan epäillään lyöneen nyrkeillä 80-vuotiasta sängyssä makaavaa potilasta, joka oli osittain tiedottomassa tilassa.


Yksi hoitaja sai keväällä sakkoja

Toukokuussa yksi Kupittaan sairaalan hoitaja tuomittiin potilaan pahoinpitelystä päiväsakkoihin. Pahoinpitely tapahtui vuoden 2015 lopulla.

Käräjäoikeuden mukaan hoitaja painoi polvella potilaan kurkkua, kun tätä oltiin asettamassa yöksi magneettivöihin. Hoitaja myös väänsi potilaan käden selän taakse, mutta tätä oikeus piti hyväksyttävänä myös vanhuksen oman turvallisuuden takia.

Hoitaja tuomittiin pahoinpitelystä 40 päiväsakkoon. Hoitajan maksettavaksi tuli sakkoa 560 euroa.

Tuomiosta on valitettu, mutta Turun hovioikeus ei ole vielä tehnyt päätöstä jatkokäsittelyluvasta. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme