Mainos
Mainos

Turun puukkoiskun pääepäillyltä löytyi manifesti – KRP: "Hyvin mielenkiintoinen ja tärkeä osa tutkintaa"

Poliisi on löytänyt Turun puukoiskusta epäillyn Abderrahman Bouananen hallussa olleesta repusta manifestin, kertoo Keskusrikospoliisin rikoskomisario Olli Töyräs MTV Uutisille.

– Hänen hallustaan on löytynyt tällainen käsin kirjoitettu versio, manifesti tai muu julkilausuma, mutta sitä nyt poliisi analysoi ja yrittää ymmärtää sen sisältöä, tutkinnanjohtaja Töyräs kertoo.

Töyräs ei tässä vaiheessa kerro enempää tekstin sisällöstä eikä siitä, mainitaanko siinä muita tekijöitä tai terroristijärjestöjä. Hän kuitenkin sanoo tekstin liittyvän Turun puukotuksiin ja henkilön taustoihin.

– Sen takia se on meille hyvin mielenkiintoinen ja tärkeä osa tutkintaa.

Töyräksen mukaan poliisilla on käsitys, milloin teksti on kirjoitettu, mutta poliisi pitää tiedon toistaiseksi itsellään.

– Annetaan tutkinnan mennä eteenpäin, ja jokainen päivä tuo jotain uutta tullessaan. Tästäkin asiasta voidaan ehkä jotakin lausua tulevaisuudessa.

Asiasta kertoi ensin Helsingin Sanomat.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme