Mainos
Mainos

Turun puukotuksista etsintäkuulutetun 23-vuotiaan vanhemmat Aamulehdelle: Kuulimme hänestä viimeisen kerran elokuun alussa

Turun puukotuksiin liittyen etsintäkuulutetun 23-vuotiaan Zuhriddin Rashidovin vanhemmat eivät ole kertomansa mukaan kuulleet pojastaan elokuun alun jälkeen, uutisoi Aamulehti. Vanhemmat eivät silti usko, että poika olisi sekaantunut terrorismiin.

Lehden mukaan Zuhriddin lähti matkalle Dubaihin 30. heinäkuuta. Jonkin ajan kuluttua hän soitti vanhemmille kertoakseen saapuneensa perille.

– Tai niin hän sanoi. En voi tietää, oliko hän oikeasti Dubaissa. Se oli viimeinen kerta kun hän soitti, Zuhriddinin äiti kertoo haastattelussa.

Viimeisen kerran vanhemmat kuulivat pojastaan 7. elokuuta, kun tämä lähetti heille viestin. Pojan oli määrä palata Suomeen 13. elokuuta, mutta niin ei tapahtunut. Seuraavana päivänä vanhemmat tekivät pojastaan katoamisilmoituksen.

Turun puukotukset tapahtuivat 18. elokuuta. Päivän kuluttua poliisit saapuivat Rashidovien ovelle, sillä Zuhriddin asuu vanhempiensa luona.

Aamulehden haastattelussa vanhemmat ihmettelevät sitä, miten Zuhriddin liittyy terroriepäilyihin. Vanhempien mukaan Zuhriddin ei tuntenut Turun puukotusten pääepäiltyä Abderrahman Bouananea. Hän ei myöskään ollut vanhempiensa mukaan erityisen uskonnollinen, Aamulehti kertoo.

Ruotsalaislehdet uutisoivat eilen Zuhriddinin kansainvälisestä etsintäkuulutuksesta ja julkaisivat miehen kuvan sekä nimen. Expressenin mukaan Ruotsin poliiseja on varoitettu, että Zuhriddin saattaa olla vaarallinen. Miehen ei kuitenkaan ilmeisesti epäillä majailevan Ruotsissa, vaan ohjeistus on annettu Suomen läheisyyden vuoksi.

Keskusrikospoliisi ei ole kommentoinut lehden tietoja.

Zuhriddinin äiti epäilee Aamulehden haastattelussa, että asiassa on sattunut jonkinlainen virhe.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme