Mainos
Mainos

Turun Sanomat: Suomen lippu sotkettiin ulosteella Salossa

Moottoritien ylittävään siltaan Salossa ilmestyi itsenäisyyspäivänä Suomen lippu. Turun Sanomien mukaan Hajalan kohdalle ripustettu lippu oli sotkettu ulosteella.

Poliisi tutkii asiaa lipun häpäisynä. Toistaiseksi ei tiedetä, milloin lippu on siltaan ripustettu. Tekijästä tai tekijöistä ei myöskään ole tietoa.

Lipun havainnut ohikulkija luuli ensin, että lippu oli poltettu. Poliisin poistettua lipun ilmeni, että se oli sotkettu.

Suomen lippua koskevan lain mukaan lipun julkisesta turmelemisesta, epäkunnioittavasta käytöstä ja julkisella paikalla olevan lipun luvattomasta poistamisesta tuomitaan sakkoihin.

Lisäksi Oulussa sankarihaudat joutuivat ilkivallan kohteeksi Intiön hautausmaalla. Poliisin mukaan kymmeniä sankarihautojen kynttilöitä oli potkittu sammuksiin. Poliisi ei tuoreeltaan tiennyt, ketkä ovat teon takana. Ilkivallasta uutisoi ensin Kaleva.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme