Mainos
Mainos

Turva-ala kasvaa ja monipuolistuu – Securitaksen toimitusjohtaja Rikospaikassa: ”Toivon, ettei turvallisuutta myydä pelolla"

– Toivon, ettei turvallisuutta myydä pelolla, vastaa Securitaksen toimitusjohtaja Jarmo Mikkonen Rikospaikan haastattelussa.

Mikkosen mukaan ihmiset haluavat ostaa häiriöttömyyttä. Kansalaisten koteihin myytävissä järjestelmissä ei ole vain murtohälyttimistä, vaan järjestelmillä hoidetaan kiinteistöä.

– Siellä on lämpötilojen valvontaa, savuilmaisimia ynnä muuta. Palvelut ovat monipuolistuneet ja hinta on tullut alas. Siitä on tulossa joka kodin tuote.

Mikkonen ei kuitenkaan usko, että turvallisuusalan toimijoista tulisi yhdistettyjä talonmies-poliisi-sairaanhoitaja-palomies-palveluita.

– Toimialat ovat niin erilaiset.

Viime vuosina turva-ala on kasvanut voimakkaasti, vaikka rikollisuus on vähenemään päin.

– Tämä on enemmän palveluala kuin kontrolliala, Mikkonen sanoo.

– Kaupungistuminen on kasvattanut alaa. Turva-ala on laaja-alaistunut. Alalla tehdään yhä enemmän esimerkiksi asiantuntijatehtäviä, konsultointia ja koulutusta.

Rikospaikka keskiviikkoisin 22.35 MTV3-kanavalla.


Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot