Mainos
Mainos

Turvapaikanhakijamies tuomittiin 10-vuotiaan lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä – oikeus kumosi raiskaussyytteen

22-vuotias turvapaikanhakijamies tuomittiin törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä kolmen vuoden vankeuteen Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Oikeuden mukaan mies oli ollut vuoden 2016 lokakuussa sukupuoliyhteydessä 10-vuotiaan lapsen kanssa ja tehnyt tälle seksuaalisia tekoja, jotka ovat olleet omiaan vahingoittamaan lapsen kehitystä.

Ennen tekoa mies oli viestitellyt lapsen kanssa ja puhunut tämän kanssa seksuaalissävytteisistä asioista. Syyttäjän mukaan mies oli myös lähettänyt lapselle kuvia sukupuolielimistään. Oikeudessa tälle ei kuitenkaan löydetty tarpeeksi näyttöä.

Syyttäjä haki miehelle tuomiota törkeän lapsen seksuaalisen hyväksikäytön lisäksi törkeästä raiskauksesta. Käräjäoikeus kuitenkin totesi, että uhrin ystävälleen kertoma sekä ystävän havainnot uhrista eivät ole tukeneet väitettä siitä, että sukupuoliyhteys olisi tehty pakottamalla ja väkivaltaa käyttäen. Oikeuden mukaan näyttämättä jäi, että sukupuoliyhteys olisi tapahtunut vastoin lapsen tahtoa.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot