Mainos
Mainos

Turvapaikanhakijat kiistivät surma-aikeet Otanmäessä

Syyskuussa Kajaanin Otanmäessä tapahtuneen suurta kohua herättäneen henkirikoksen oikeuskäsittely käynnistyi tänään Kainuun käräjäoikeudessa.

Molemmat syytetyt irakilaismiehet kiistivät syyllistyneensä tappoon ja pitivät tekoa ryöstön yhteydessä tapahtuneena pahoinpitelynä, jonka seurauksensa uhri oli kuollut. Vanhempi syytetyistä myönsi syyttäjän toissijaisen syytteen törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Sen sijaan nuorempi syytetyistä piti käyttämäänsä väkivaltaa vähäisenä ja koki toimineensa tilanteessa osin pakotettuna. Nuorempi mies oli ollut käsityksensä mukaan mukana vain avustajana, koska hän oli osannut vähän englantia ja syytetyistä vanhempi oli luullut hänen osaavan käyttää pankkiautomaattia.

Vuosina 1988 ja 1997 syntyneet irakilaismiehet saivat haltuunsa uhrin pankkikortit, mutta eivät onnistuneet nostamaan niillä rahaa. Otanmäen vastaanottokeskuksessa asuneiden turvapaikanhakijoiden epäillään ryöstäneen yön aikana myös toisen paikallisen miehen.

Jutussa syytettyinä on kaksi irakilaismiestä, jotka asuivat tapahtuma-aikaan Otanmäen vastaanottokeskuksessa. Miehet olivat saapuneet Suomeen syksyllä 2015.


Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot