Mainos
Mainos

Turvapaikanhakijoiden hallusta löydetty väkivaltaista kuvamateriaalia – yli kymmentä tapausta selvitellään

Poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen mukaan poliisi selvittää parhaillaan toistakymmentä tapausta, joissa on viitteitä turvapaikanhakijoiden osuudesta mahdollisiin terrorismirikoksiin, sotarikoksiin tai muihin vastaaviin turvallisuusuhkiin.

– Ne oikeastaan tulevat ilmi siinä, että turvapaikanhakijan hallusta löytyy tällaista väkivaltaista materiaalia. Niitä on toistakymmentä selvittelyssä ja joitakin tutkinnassa keskusrikospoliisilla, jossa rikosnimikkeenä on vaikkapa sotarikos.

Poliisi selvittää aluksi, onko tapauksissa edellytyksiä esitutkintaan. Lisäksi selvitetään, onko asiaa syytä tutkia Suomessa vai jossain muualla.

– Kuka ampui tämän laukauksen, joka surmasi tämän henkilön. Kuka on tämä ampuja ja kuka on tämä surmattu.

Kolehmaisen mukaan tapausten tutkiminen on äärimmäisen hankalaa, sillä niissä vaaditaan paljon tutkintaa, kansainvälistä oikeusapua ja lainvalvontaviranomaisten yhteistyötä.

– Ne ovat erittäin pitkäpiimäisiä ja hankalia tutkintoja, Kolehmainen sanoi poliisin järjestämässä tiedotustilaisuudessa karkotuksiin liittyen.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot