Mainos
Mainos

Tuusulanväylän turmaepäilty käräjäoikeuden kanta-asiakas - syytettynä kuukausittain

Tuusulanväylän viimeviikkoisesta turmasta epäilty 27-vuotias on ollut elämänsä aikana käräjillä syytettynä ainakin 117 rikoskokonaisuuteen liittyen. Niistä suuri osa liittyy autoihin.

Ensimmäinen tuomio liitty joulukuun 2002 tapahtumiin.Kolme nuorta miestä varasti Opel Kadett -merkkisen auton kerrostalon pihalta Vantaan Varistosta. 

He väänsivät ruuvimeisselillä vasemmanpuoleisen etuoven auki ja rikkoivat virtalukon suojamuovit. Näin he pääsivät käynnistämään moottorin virtalukon pohjalta.

Tuomiosta ei käy ilmi, minne auto lopulta päätyi.

Syytelistaus

Varsinaiset rikosrekisteriotteet eivät ole julkisia.

Jutun tiedot ovat peräisin Helsingin käräjäoikeudesta, jossa on listattu saapuneita syytteitä vuodesta 2000 alkaen, vanhemmat löytyvät arkistosta.

Rikoskokonaisuuksista on merkitty listaukseen ainoastaan vakavin rikosnimikkeistä, ja kyse on nostetuista syytekokonaisuuksista, joissa henkilö on ollut syytettynä.

Annetuista tuomioista se ei kerro.

Kolmikon toisiksi nuorin, pari kuukautta aiemmin 15 vuotta täyttänyt poika jäi kiinni uudenvuodenaattona, pari päivää auton varastamisen jälkeen. Tai nuorena henkilönä tehdyn moottoriajoneuvon käyttövarkauden, jos käytetään juristien kieltä. Kiinniottotilanteessa poika syyllistyi vielä nuorena henkilönä tehtyyn väärään henkilötiedon antamiseen, eli hän kertoi olevansa eräs toinen alle 15-vuotias poika, joka nimestä päätellen on hänelle sukua.

Jouduttuaan oikeuteen poika tunnusti molemmat rikokset. Kesäkuussa 2003 annettu tuomio oli pojan ensimmäinen rikostuomio, rangaistuksena 240 euron sakot. Lisäksi hänet määrättiin muiden poikien kanssa maksamaan vakuutusyhtiölle autosta 1150 euroa sekä auton omistajalle omavastuuosuus 150 euroa.

Jo tässä vaiheessa hänelle oli alkanut kertyä kasapäin muitakin juttuja. Jo saman vuoden aikana oli varkaus- ja rattijuopumusjuttua, seuraavana vuonna törkeä vammantuottamus, useita kulkuneuvon kuljettamisia oikeudetta ja rattijuopumuksia. Syytelistauksien perusteella Vuosien 2008-2009 kohdalla oli hiljaisempaa, mutta vuodesta 2010 alkaen sama meno jatkuu taas. 

Tammikuussa 2015 hän on 27-vuotias, ja taas auton ratissa. Kyydissä on oma vaimo, edessä öisen tyhjä kaksikaistainen tie. Tutun kuljettama auto ajaa ehkä rinnalle, 27-vuotias kiihdyttää vauhdin kovaksi.

Oulunkylän liittymän paikkeilla auto suistuu tieltä. Se pyörähtää katon kautta ympäri muutaman kerran ja jää ruttuisena kaistojen väliin odottamaan auttajia.

Toisessa autossa olleet tuttavat pysähtyvät auttamaan, soittavat ambulanssin ja poistuvat hätäisesti paikalta.

27-vuotiaalle ei käy kuinkaan, mutta vaimo on kuollut.

Viime viikonloppuna käräjäoikeus vangitsi miehen epäiltynä vaimonsa törkeästä kuolemantuottamuksesta sekä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Jutun tutkinnanjohtaja Arto Karalahti ei kommentoi, mitä epäilty on kertonut kuulusteluissa syyksi hurjasteluun.

- Kyllä hän varmasti katuu tapahtumaa. Siinä on vaimosta kyse.

Poliisilla alkaa olla tapahtumien kulku suurin piirtein selvillä, Karalahti kertoo.

Helsingin käräjäoikeuteen ollaan tälläkin kertaa menossa.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme