Mainos
Mainos

Työmaa-aitaan yöllä törmännyt pyöräilijä kuoli Tampereella – työnjohtajan syyte nurin hovissa

Turun hovioikeus hylkäsi perjantaina työnjohtajan syytteen Tampereella tapahtuneesta pyöräilyonnettomuudesta. Työmaa-aitaan yöllä törmännyt pyöräilijä kuoli elokuussa 2015. Aita oli asetettu kevyen liikenteen väylän poikki.

Käräjäoikeus oli langettanut työnjohtajalle sakot kuolemantuottamuksesta. Hovioikeuden mukaan mies ei kuitenkaan huolimattomuudellaan aiheuttanut pyöräilijän kuolemaa.

Hovioikeus katsoi, ettei mieheltä voitu kohtuudella vaatia, että tämä olisi käynyt edeltävänä päivänä itse tarkastamassa, olivatko aidat katuluvan mukaisissa paikoissa. Epäselväksi jäi, kenen toimesta aita oli turmapäivänä paikassa, jossa pyöräilijä siihen törmäsi. Aitaa ei ollut merkitty varoitusvaloilla, mutta katulupa ei sellaisia edellyttänyt.

Yksi hovioikeuden jäsenistä jätti tuomioon eriävän mielipiteensä.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot