Mainos
Mainos

Työntekijä kuoli pienkuormaajan alle - yrittäjälle sakkoja

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut maatalousyrittäjän sakkoihin jutussa, jossa työntekijä kuoli jäätyään pienkuormaajan alle Pälkäneellä. Mies tuomittiin 90 päiväsakkoon kuolemantuottamuksesta, työturvallisuusrikoksesta ja ympäristön turmelemisesta.

Onnettomuudessa nuori mies kuoli marraskuussa 2013. Tapauksella ei ollut silminnäkijöitä.

Kuormaajasta oli poistettu turvakaari. Oikeus katsoi, että syytetyllä oli ollut tiedossa koneen alttius kaatua. Oikeuden mukaan mies oli osaltaan huolimattomuudellaan aiheuttanut työntekijän kuoleman.

Oikeus tuomitsi lisäksi toisen miehen ympäristön turmelemisesta 40 päiväsakkoon.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston mukaan maatiloilla ja rakennustyömailla on havaittu muun muassa pienkuormaajia, joista niin ikään puuttuu turvalaite. Riisuttu laite on ammattikäytössä työturvallisuusmääräysten vastainen.  

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot