Mainos
Mainos

Työryhmä: Taistelualueilta Suomeen palaavien teot selvitettävä

Kunnilla on tärkeä rooli Syyrian ja Irakin taistelualueilta Suomeen palaavien kanssa toimimisessa.

Myös poliisin koordinoimalla syrjäytyneitä nuoria auttavalla Ankkuritoiminnalla on tärkeä merkitys. Näin toteaa sisäministeriön johtama työryhmä, joka pohti, miten taistelualueilta palaajiin liittyviä turvallisuusriskejä voidaan vähentää.

– Kaikkien palaajien kohdalla selvitetään ensin, mitä he ovat tehneet taistelualueella ollessaan. Henkilöt, jotka ovat syyllistyneet rikoksiin, saatetaan rikosoikeudelliseen vastuuseen teoistaan, sanoo kehittämispäällikkö Tarja Mankkinen sisäministeriöstä.

Viranomaistietojen mukaan arviolta 80 ihmistä on lähtenyt Suomesta Syyrian ja Irakin taistelualueille. Joukossa on miehiä, naisia ja lapsia. Noin 20 lähteneistä on palannut Suomeen.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot