Mainos
Mainos

Typerä tuolijekku maksoi keppostelijalle yli 20 000 euroa

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi 21-vuotiaan miehen 960 euron sakkoihin ja yli 20 000 euron korvauksiin, kun tämä yllättäen veti kahvilassa työkaverinsa alta tuolin.

Molemmat miehet työskentelivät autonkuljettajina. 110-kiloinen uhri oli kahvilassa istahtamassa tuoliin, kun 21-vuotias yllättäen veti tuolin työkaverinsa alta. Mies putosi kovalle kivilattialle takapuolelleen.

21-vuotias myönsi oikeudessa tekonsa tyhmäksi ideaksi.

Mies sai seuraavana päivänä kovia kipuja ja päätyi lopulta selkäleikkaukseen välilevytyrän takia.

Oikeus katsoi 21-vuotiaan syylliseksi vammantuottamukseen, koska tämän piti etukäteen mieltää loukkaantumisvaara.

Oikeus langetti 21-vuotiaalle 30 päiväsakkoa, josta kertyi maksettavaa 960 euroa. Lisäksi hänen on maksettava uhrille 5 000 euroa kivusta ja särystä sekä vähän yli 5 000 euroa leikkauskuluista ja kosmeettisesta haitasta.

21-vuotiaan on myös maksettava miehen ansionmenetyksestä 7 500 euroa. Oikeudenkäyntikuluja uhrille kertyi paljon lääketieteellistä selvitystä sisältäneessä jutussa hieman yli 5 000 euroa.

Yhteensä 21-vuotiaalle kertyi tuolin vetämisestä maksettavaa 23738 euroa.

Oikeus antoi päätöksen viime viikolla jutussa, joka tapahtui lokakuussa 2013.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot