Mainos
Mainos

Typpikaasuonnettomuudessa epäillään työsuojelurikosta

Neste Oilin Kilpilahden jalostamossa typpikaasua hengittäneet saksalaiset ovat palanneet kotimaahansa.

Itä-Uudenmaan poliisin mukaan toinen loukkaantuneista heräsi tajuttomuudestaan keskiviikkona. Toinen loukkaantuneista oli vielä eilen vappuaattona tajuttomana. Hänet on kuljetettu hoitoon Saksaan, eikä hänen tilastaan ei ole tarkempaa tietoa.

Poliisi tutkii tapahtumaa tällä hetkellä työsuojelurikoksena. Poliisi on kuulustellut useita henkilöitä rikoksesta epäiltynä. Lisäksi on kuultu useita todistajia.

Poliisi yrittää selvittää, miksi kaksi työntekijää päätyi öljyn jalostamisessa käytettävän reaktorin sisälle reaktorin ollessa täytettynä typpikaasulla.

Vakavammin loukkaantunut työntekijä oli ensin mennyt sisään reaktoriin, jossa hän tuupertui. Toinen lähti pelastamaan kaveriaan, mutta hänkin tuupertui hengitettyään typpikaasua. Molemmilta puuttui suojavarustus.

Esitutkinnassa joudutaan vielä suorittamaan useita kuulusteluja muun muassa Saksassa ja Italiassa, sillä kaikki paikalla olleet ulkomaiset työntekijät ovat jo palanneet kotimaahansa.

(MTV3)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme