Mainos
Mainos

Tytär vaatii Oulun insestitapauksen käsittelyä avoimin ovin – Professori: "Täysin poikkeuksellista"

Törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä syytetty vuonna 1965 syntynyt mies vaatii keskiviikkoista Oulun käräjäoikeuskäsittelyä salaiseksi.

Nyt jo aikuinen tytär taas vaatii käsittelyä julkiseksi. Kaleva kirjoitti lokakuun alussa, että tytär oli tullut isälleen raskaaksi useita kertoja vuosina 1999-2008 tapahtuneiden epäiltyjen rikosten takia. Tytär on Kalevan mukaan myös synnyttänyt isälleen lapsen.

Rikos- ja prosessioikeuden professori Dan Fränden mukaan on erittäin poikkeuksellista, että mahdollinen seksuaalirikoksen uhri vaatii oikeuskäsittelyä julkiseksi.

Hän ei halua lähteä arvioimaan etukäteen julkisuutta tai salaisuutta puoltavia perusteita jutun poikkeuksellisuuden takia.

– Normaalisti seksuaalirikoksissa asianomistaja haluaa käsittelystä salaisen tai oikeus määrää käsittelyn salaiseksi uhrin suojelemiseksi. Tällaisia tulee vastaan ehkä kerran kymmenessä vuodessa.  

Käräjäoikeus antaa ratkaisunsa käsittelyn julkisuudesta tänään iltapäivällä.  

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme