Mainos
Mainos

Tuntematon mies yritti kuristaa 12-vuotiaan tytön hengiltä – passitettiin mielentilatutkimukseen

Espoon käräjäoikeus päätti tänään passittaa 12-vuotiasta tyttöä kuristaneen miehen mielentilatutkimukseen.

Oikeuden mukaan mies oli pysäyttänyt pyörällä ajaneen tytön ja kaatanut tämän maahan joen varrella Espoon Suurpellossa toukokuun alussa.

Mies oli puristanut maassa makaavaa tyttöä kaulasta ja soittanut samalla hätäkeskukseen kertoen aikovansa kuristaa tytön hengiltä.

Sivullinen yritti auttaa tyttöä mutta ei onnistunut siinä. Mies ei lopettanut kuristamista edes poliisin tultua paikalle.  

Syyttäjä vaatii miehelle tuomiota murhan yrityksestä.

Mies uskoi löytäneensä pommin

Mies kertoi soittaneensa toukokuisena maanantaina iltapäivällä hätäkeskukseen ja kertoneensa, että on löytänyt metsästä pommin.

Hän oli sanonut, että alue pitäisi tutkia. Häntä ei kuitenkaan hänen sanojensa mukaan uskottu.  

Mies vei "pommin" kotiinsa, ja koska hän ei saanut viranomaisilta apua, hän pysäytti kolme koulusta tulevaa poikaa. Mies otti heiltä reput, koska oli pelännyt puhelinten laukaisevan pommin. Hän heitti poikien reput jokeen.

Miehen pommiksi luulema esine oli oikeuden mukaan geokätkö.

Kertomansa mukaan hän pysäytti seuraavaksi tytön, jolta hän pyysi reppua. Kun tyttö ei antanut reppua, mies oli kaatanut pyörän.

Hän oli sanojensa mukaan olettanut, että tytön repussa olisi räjähdevyö, ja luullut pelastavansa koko Espoon Suurpellon terroriteolta.

Sivullinen yritti auttaa tyttöä

Tilanteen huomannut sivullinen koiraansa kävelyttänyt nainen huomasi tilanteen ja meni väliin samalla, kun mies puhui hätäkeskukseen.

Mies kuitenkin työnsi väliin tulleen naisen pois tilanteesta ja kaatoi hänet nurmikolle. Nainen soitti hätäkeskukseen, joka neuvoi häntä ohjaamaan poliisia paikalle.

Paikalle tuli kaksi poliisiautoa. Ensimmäisenä tilanteeseen ehtinyt vanhempi konstaapeli ilmoitti miehelle olevansa poliisi ja käski miestä irrottamaan otteensa tytöstä.

Mies ei kuitenkaan reagoinut, jolloin poliisi taklasi hänet irti tytöstä ja laittoi miehelle käsiraudat.  

Tyttö ei saanut tapauksessa pysyviä vammoja.  

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme