Mainos
Mainos

Uber-kyytipalvelua tullaan puimaan korkeimmassa oikeudessa – "Tämä on aivan selvä ennakkotapaus"

Korkein oikeus on myöntänyt valitusluvan Uber-kyytipalvelun kuskille, joka tuomittiin hovioikeudessa luvattomasta taksiliikenteen harjoittamisesta. 

Korkein oikeus myönsi valitusluvan kuskille määrätystä menettämisseuraamuksesta. Mies tuomittiin hovioikeudessa menettämään valtiolle rikoksen tuottamana taloudellisena hyötynä 2800 euroa. 

Korkeimman oikeuden mukaan muilta osin kysymys valitusluvan myöntämisestä ratkaistaan valituksen käsittelyn yhteydessä. Näin ollen korkeimmassa oikeudessa voi vielä tulla käsittelyyn myös kyytipalvelun laillisuuden arviointi. 

Hovioikeus katsoi, että kuskin toiminnassa oli kyse ammattimaisesta toiminnasta, johon vaaditaan Suomessa taksilupa. 

– Tämä on aivan selvä ennakkotapaus. Ilmiö on Suomessa uusi, ja on tärkeää, että korkein oikeus nyt tutkii asian, sanoi kuskin asianajaja Mikko Ruuttunen STT:lle.  

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot