Mainos
Mainos

Ulkoilureitin vaarallisista ansoista tutkinta - ”Maanomistajan kanssa ollut erimielisyyttä”

Seinäjoen poliisi tutkii, onko Kyrkösjärven ulkoilureitille teräsansoituksia laittanut henkilö syyllistynyt vaaran aiheuttamiseen.

Poliisi sai viime perjantaina ilmoituksen jonka mukaan Kyrkösjärven suositulle ulkoilureitille oli asetettu vaarallisia harjateräsansoituksia.

"Esteiden tekemiseen on nähty niin paljon vaivaa, että ymmärtämättömyydestä tuskin on kysymys."

- poliisi

Poliisi kertoo, että kyseisen reitin osalta on ollut sopimuserimielisyyttä yhden alueen maanomistajan ja reittiä ylläpitävän tahon välillä. Kulku on katkaistu kiistanalaisen palstan kohdalla polun poikki asetetuilla esteillä. Niitä on muutamien kymmenien metrien matkalta.

Poliisin mukaan teroitetut, noin 20 senttimetrin mittaiset harjateräkset oli asetettu polun poikki olevan esteen molemmille puolille niin, että niiden teroitetut kärjet olivat maan pinnassa muutamien senttien korkeudella.

Vaarallisen terävät kärjet oli naamioitu risuilla. Poliisin mukaan ansat voivat vaarantaa vakavasti jokamiehenoikeudella maastossa liikkuvan terveyttä ja pahimmassa tapauksessa jopa henkeä.

– Esteiden tekemiseen on nähty niin paljon vaivaa, että ymmärtämättömyydestä tuskin on kysymys, toteaa poliisi tiedotteessaan.

Poliisi on tänään haravoinut aluetta metallinetsintälaitteella vaarallisten esineiden poistamiseksi.

Poliisi tutkii tapausta vaaran aiheuttamisena, josta rikoslaissa on säädetty enimmäisrangaistukseksi enintään kaksi vuotta vankeutta.

Sen lisäksi tahalliseen toimintaan liittyvät korvausoikeudelliset seuraamukset voivat olla varsin huomattavat.

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot