Mainos
Mainos

Ulvila-saaga jatkuu: Syyttäjä hakee valituslupaa korkeimmalta oikeudelta

Syyttäjä hakee valituslupaa korkeimmalta oikeudelta Ulvilan surmaa koskevassa henkirikosasiassa. Syyttäjä odotti ratkaisusta kertomistaan viime hetkille, sillä aika valituslupahakemukselle umpeutui tänään. 

Valituslupaa hakevat Länsi-Suomen syyttäjänviraston kihlakunnansyyttäjät Kalle Kulmala ja Paula Pajula valtakunnansyyttäjä Matti Nissisen päätöksellä.

Valitusta perustellaan sillä, että syyttäjät haluavat ennakkopäätöksen tuomitsemiskynnyksen korkeudesta. Syyttäjien mielestä Ulvilan henkirikosasiassa kynnys on nostettu poikkeuksellisen korkealle poikkeuksellisella tavalla.

Syyttäjien mielestä valitusluvan hakemiseen on painava syy myös siksi, että tapauksella on merkitystä koko rikosoikeudenhoidon uskottavuudelle ja oikeuskäytännön yhtenäisyydelle.

Vaasan hovioikeus vapautti helmikuussa Anneli Auerin syytteestä miehensä murhasta. Hovioikeus ratkaisi asian äänin 2-1.

Käräjäoikeus on kahdesti katsonut Auerin syylliseksi miehensä murhaan ja hovioikeus kahdesti vapauttanut hänet syytteistä.

Korkein oikeus palautti Ulvilan murhajutun käräjäoikeuteen vuonna 2012 uusien todisteiden takia.

Anneli Auerin puoliso surmattiin perheen kotona Ulvilassa joulukuussa 2006.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme