Mainos
Mainos

Useat venäläisten Suomessa tekemät rikokset vanhenemassa

Venäjä ei enää auta Suomen keskusrikospoliisia venäläisten epäiltyjen kuulusteluissa. Aamulehden mukaan useat venäläisten Suomessa tekemät rikokset ovat tästä syystä vaarassa vanhentua.

Keskusrikospoliisin rikostietopäällikkö Markku Ryymin sanoo 10-20 rikoksen tutkinnan olevan kesken Venäjän auttamishalun puutteen takia. Tapaukset ovat vaarassa vanhentua ennen syyteharkintaa, ellei epäiltyjä saada vapaaehtoisiin puhutteluihin, kiinni etsintäkuulutuksilla tai tapauksia siirretä tutkittaviksi Venäjälle. Rikosten joukossa on ainakin väkivaltarikoksia, isoja omaisuusrikoksia, talousrikoksia sekä yksi ympäristön turmeleminen.

Venäjä aloitti kieltäytymiset Suomen oikeusapupyyntöihin kesällä 2006. Viranomaiset vetoavat Venäjän lakiin. Lakia ei kuitenkaan muutettu, vaan sen tulkintaa. Taustalla arvellaan olevan kasvanut luottamuspula. Venäjä ei ole auttanut kuulusteluissa myöskään Viroa ja Belgiaa.

Ryymin sanoo ongelman olevan merkittävä, vaikka tapausten lukumäärä on vielä pieni.

(MTV3-STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme