Mainos
Mainos

Useisiin bensa-automaatteihin murtauduttu Pohjanmaalla

Etelä-Pohjanmaalla on tapahtunut useita bensa-automaattimurtoja.

Poliisin mukaan murrot on tehty Kauhava-Härmät-Lappajärvi -akselilla öisin. Tekijöiden saalis on ollut laihanlainen, mutta automaateille aiheutuneet vahingot ovat sen sijaan olleet mittavia.

Torstain vastaisena yönä yritettiin murtaa Ylihärmässä ABC:n bensa-automaatille hieman kello 1 jälkeen. Tekijät olivat ilmeisesti tulleet häirityiksi, koska teko jäi yritysasteelle.

Samana yönä murrettiin Ylihärmässä kylmäaseman automaatti. Samaan automaattiin tehtiin murto myös maanantain vastaisena yönä, jolloin vastaavat murrot tai yritykset tehtiin myös Alahärmässä Härmänportin ja Kauhavalla Shellin bensa-automaatteihin.

Näitä aikaisemmat murrot olivat 25. toukokuuta Lappajärven ST-1:n automaattiin ja 12.-13. toukokuuta välisenä yönä Ylihärmän Nesteen bensa-automaattiin. Jälkimmäiseen tehtiin vastaava murto myös 25.-27. maaliskuuta välisenä aikana.

Myös Kurikasta ja Ylistarosta on tehty lähiaikoina vastaavia ilmoituksia.

Poliisi pyytää yleisöltä vihjeitä mainittuihin rikoksiin. Pienistäkin havainnoista voi ilmoittaa Lapuan poliisille numeroon 0295447261 tai sähköpostiin lapua.tutkinta@poliisi.fi.

Poliisia kiinnostavat erityisesti ajoneuvohavainnot mainituilta öiltä tekopaikkojen läheisyydestä ja havainnot tekijöistä, joita on ilmeisesti ollut useampi. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme