Mainos
Mainos

Useista lääkemurhista epäillyllä hoitajalla yhä lupa ammatinharjoittamiseen

Useista lääkemurhista epäillyllä hoitajalla Aino Nykoppilla on yhä lupa toimia ammatissaan.

Nykoppin tiedot näkyvät Valviran tänään avaamassa Terveydenhuollon ammattihenkilöiden keskusrekisterissä eli Terhikki-rekisterissä. Rekisterissä olevat henkilöt ovat Valviran mukaan sopivia toimimaan ammatissaan.

Valvira kertoo internet-sivuillaan, että tietopalvelusta voit tarkistaa terveydenhuollon ammattihenkilön ammattipätevyyden. Tiedot päivittyvät kerran vuorokaudessa. Valvira on sosiaali- ja terveydenhuollon lupa- ja valvontaviranomainen.

Helsingin käräjäoikeuden mukaan Nykopp on syyllinen useisiin lääkeainemyrkytyksiin vuosina 2004-2009. Nykoppia syytettiin viidestä murhasta ja kuudesta murhan yrityksestä. Lisäksi hän on syytteessä myös kahdesta törkeästä pahoinpitelystä.

Helsingin käräjäoikeus on määrännyt 59-vuotiaan Nykoppin mielentilatutkimukseen. Varsinainen tuomio asiassa saadaan, kun Nykoppille tehty mielentilatutkimus on valmis.

Kaikki uutiset lääkemurhista erikoissivuilla.

Lue myös:

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme