Mainos
Mainos

"Uskallatko jotain seksikästä laittaa" – mies lähetti alaikäisille törkeitä viestejä ja raiskasi uhrinsa toistuvasti

Espoon käräjäoikeus on tuominnut 20-vuotiaan miehen yli kolmen vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen useista raiskauksista, lapsen seksuaalisista hyväksikäytöistä sekä niiden yrityksistä.

Espoon käräjäoikeuden tuomiosta selviää, että mies oli viestitellyt useiden nuorten tyttöjen kanssa maaliskuusta 2014 aina syksyyn 2015 asti.

Keskustelut oli käyty pikaviestipalveluissa, muun muassa Kik Messengerissä, Whatsapissa ja Skypessä. Jutustelu oli alkanut tavanomaisena, mutta edennyt rohkeammaksi. 

Pyysi uhreilta alastonkuvia

Maaliskuussa 2014 mies aloitti keskustelun 9-vuotiaan tytön kanssa. Keskustelua jatkui tammikuun 2015 loppuun asti.

Mies oli keskustellut tytön kanssa seksuaalisista asioista, muun muassa "panettamisesta" ja itsetyydytyksestä. Hän oli myös lähettänyt tytölle videoita sukupuolielimestään ja masturboinnista. Hän oli pyytänyt tyttöä lähettämään hänelle seksuaalisväritteisiä kuvia.

Vastaavanlainen teko tapahtui huhtikuussa 2014, kun mies viestitteli 13-vuotiaan tytön kanssa. Mies houkutteli tyttöä lähettämään kuvan, jossa tyttö esiintyisi alusvaatteissa.

"Uskallatko jotain seksikästä laittaa? Ei pakko" ja "No jos uskallat, ni alusvaatteis?", mies oli kirjoittanut tytölle.

Teko oli jäänyt yrityksen asteelle, kun tyttö oli lopettanut miehelle viestimisen.

Viime vuoden keväästä syksyyn 2015 mies oli lähettänyt vastaavia viestejä 13-vuotiaalle tytölle. Tytölle hän oli muun muassa kertonut haluavansa seksiä ja pyytänyt tyttöä masturboimaan ohjeistaen tätä: "Työnnä sormet sinne".

Seurustelusuhteessa useita raiskauksia

Raskauttavimmat rikokset tapahtuivat syyskuun 2014 ja toukokuun 2015 välisenä aikana. Mies oli tuona aikana pakottanut 15-vuotiaan tytön suuseksiin ja yhdyntöihin. 

Yhdyntöjä oli ollut lukuisia kertoja, jotka ovat oikeuden mukaan ilman muutamaa poikkeusta lukuunottamatta tapahtuneet tytön tahdon vastaisesti.

Tyttö oli muun muassa kertonut miehelle, ettei halua tämän pitävän hänestä kiinni ja pakottavan häntä tekemään asioita. Mies oli tytön vastuilusta huolimatta riisunut tytöltä vaatteita ja muun muassa vääntänyt tytön kädet selän taakse.

Osa yhdynnöistä oli ollut suojaamattomia ja syyttäjän mukaan se oli aiheuttanut tytölle raskauden pelkoa. 

Mies oli kertonut olleensa tytön kanssa suhteessa ja kiisti seksiin pakottamisen. Hän kertoi oikeudessa, ettei tiennyt toimivansa tytön tahdonvastaisesti.

Syytetty vetosi seurustelusuhteeseen

Mies myös vetosi seurustelua koskevaan rajoitussäännökseen eli siihen, että seksin suojaikäraja ei ole ehdoton nuorten välisen seksin osalta.

Hän oli ollut tapahtumien aikana 18-19-vuotias, uhri puolestaan muutaman vuoden nuorempi. Käräjäoikeus kuitenkin katsoi tapahtumien loukanneen selkeästi uhrin seksuaalista itsemääräämisoikeutta, joten rajoitussäännös ei tullut tuomion osalta sovellettavaksi.

Mies myönsi pääsääntöisesti viestittelyihin liittyvät syytekohdat, mutta hän kiisti lähettäneensä kuvia sukupuolielimestään tai pakottaneensa 15-vuotiasta tyttöä tahdonvastaiseen seksiin.

Ikäistään lapsenomaisempi

Miehelle tehtiin mielentilatutkimus, jonka mukaan hän oli tekoaikaan syyntakeinen ja raiskaukseen liittyvissä syytekohdissa alentuneesti syyntakeinen.

Mielentilatutkimuksen mukaan mies oli myös ikäistään kypsymättömämpi ja lapsenomaisempi.

Oikeus tuomitsi miehen lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yrityksestä nuorena henkilönä, lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä nuorena henkilönä, kolmesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Lisäksi mies tuomittiin alentuneesti syyntakeisena tehtynä yhdestätoista raiskauksesta.

Mies tuomittiin kolmen vuoden ja kahden kuukauden ehdottomaan vankeuteen.

Lisäksi hänen maksettavakseen tuli asianomistajille henkisestä kärsimyksestä yhteensä yli 16 000 euroa. Tämän lisäksi miehen maksettavaksi jäi oikeudenkäyntikuluja.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme