Mainos
Mainos

Uspenskin murtokeikasta epäillyt romanialaiset vangittu

Uspenskin katedraalin murtokeikasta epäillyt romanialaiset on vangittu.

Helsingin käräjäoikeus vangitsi tänään kolme miestä todennäköisin syin epäiltyinä törkeän varkauden yrityksestä. Epäillyistä kaksi on syntynyt vuonna 1974 ja kolmas vuonna 1983. He vastustivat vangitsemista.

Vartijat saivat hälytyksen Uspenskin katedraalille keskiviikkoyönä. Vartiointiliikkeen ja poliisin nopean toiminnan ansiosta ikoneja tai muuta omaisuutta ei ehditty varastaa.

Romanialaisista kaksi napattiin rakennuksen sisältä ja yksi ulkopuolelta. Poliisin suojissa oli neljäskin mies, joka vapautettiin, kun selvisi, ettei hänellä ole osuutta tekoon.

Uspenskin katedraali on ollut rikollisten puuhien kohteena kolmasti kolmen vuoden sisällä. Edellisen kerran vorot iskivät katedraaliin kesäkuussa ja veivät Kozeltshaninin ihmeitä tekevän Jumalansynnyttäjän ikonin. Sisään mentiin samalla tavalla kuin keskiviikon jutussa eli rikkomalla tietty ikkuna.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme