Mainos
Mainos

Uusia kiinniottoja – Vuosikymmenen laajin epäilty harmaan talouden rikosvyyhti paisuu

Yli kymmeneen vuoteen laajimmasta epäillystä harmaan talouden rikosvyyhdistä on tehty uusia kiinniottoja ja kotietsintöjä, kertoo keskusrikospoliisi.

Kyseessä on rakennusalaan liittyvä rikosvyyhti. Epäillyillä rikoksilla on poliisin mukaan vältetty veroja ja työeläkevakuutusmaksuja noin 4,6 miljoonan euron edestä.

Poliisin mukaan pimeiden työntekijöiden määrä on vuosina 2013-2015 ollut noin 700 henkilöä. Palkkoja epäillään maksetun pimeänä yli seitsemän miljoonaa euroa.

Sata tuhatta käteistä löytyi kotoa

Helmikuussa takavarikoitiin yhden rikoksesta epäillyn kotoa muun muassa 100 000 euroa käteistä rahaa.

Viime viikolla esitutkinnassa on tehty edelleen uusia kotietsintöjä. Pidätettynä on ollut yksi ihminen, jonka epäillään liittyvän törkeään lahjomiseen elinkeinotoiminnassa.

Isännöitsijän epäillään vaatineen suuria lahjuksia taloyhtiöiden remontointirakennushankkeissa. Poliisin mukaan hänelle olisi myös luvattu lahjuksia.

Epäiltyjen määrä esitutkinnassa on noin 40, ja tapaukseen liittyen kuulusteluja on tehty myös ulkomailla.


Rikosnimikkeitä poikkeuksellisen paljon

Jutun esitutkinnassa on poliisin mukaan tällä hetkellä noin kymmenkunta epäiltyä rikoskokonaisuutta.

Esitutkinnassa oleva rikosnimikkeiden määrä on poliisin mukaan poikkeuksellisen laaja. Mukana on muun muassa törkeiden veropetosten ja törkeiden työeläkevakuutusmaksupetosten lisäksi törkeitä kirjanpitorikoksia, törkeitä petoksia, ympäristörikoksia, rekisterimerkintärikoksia, liiketoimintakiellon rikkomisia ja lahjomarikoksia.

Esitutkinnan aikana poliisi on vaatinut omaisuutta vakuustakavarikkoon. Tätä omaisuutta on kuitenkin poliisin mukaan yritetty ottaa luvatta takaisin käyttöön.

Poliisin mukaan rikoskokonaisuus tuli ilmi poliisin ja Verohallinnon omien selvitysten kautta. 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme