Mainos
Mainos

Uusia muuntohuumeita saapuu Euroopan markkinoille viikoittain

Uusia muuntohuumeita tulee Euroopan markkinoille viikoittain. Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean asiantuntijan mukaan niitä tunnetaan jo nyt noin 300.

Viime vuoden maaliskuusta Suomessa on voitu kieltää uusia muuntohuumeita ainekohtaisesti. Huumelistan on vaikea pysyä perässä, sillä uusia yhdistelmiä tulee markkinoille pikavauhtia.

Ylitarkastaja Katja Pihlainen kertoi Päihdetiedotusseminaarissa Latviassa, että eri maiden viranomaiset ovat alkaneet ottaa käyttöön ennakoivaa valvontaa. Esimerkiksi Tanskassa ja Norjassa muuntohuumeet on kielletty ryhmittäin. Suomessa asiaa selvitellään.

Maailmanlaajuisesti muuntohuumeiden määrä on räjähtänyt viime vuosina. Niitä on huomattavasti enemmän kuin perinteisiä huumeita. Esimerkiksi synteettisiä kannabiksia on jo satoja erilaisia. Muuntohuume on aine, jota käytetään huumeiden tavoin, mutta sitä ei ole luokiteltu huumeeksi.

Muuntohuumeita tilataan yleensä netistä. Käyttäjät ovat hyvin erilaisia, joukossa on niin kokeilijoita kuin jo pitkään käyttäneitä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme