Mainos
Mainos

Uusnatsijärjestö lakkautettiin – viimeksi kohteena olivat Pekka Siitoimen yhdistykset 1970-luvulla

Pirkanmaan käräjäoikeus julisti päätöksellään uusnatsijärjestö Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen (PVL) ja muun muassa sen nettikauppaa pyörittävän Pohjoinen perinne ry:n lakkautetuksi. 

Yhdistyksen tai järjestön lakkauttaminen on Suomessa poikkeuksellista. Viimeksi lakkautettiin uusnatsi Pekka Siitoimen johtamia yhdistyksiä 1970-luvulla.

Helsingin yliopiston siviilioikeuden professori Heikki Halila toteaa, että ratkaisu on odotettu.

– Kun ottaa huomioon Pekka Siitoimen rekisteröimättömien yhdistysten lakkauttamisen aiemmin, niin tämä on linjassa sen kanssa, Halila sanoo.

Hänen mukaansa lakkauttamispäätöksessä tulee ottaa huomioon se, että yhdistymisvapauden suoja on olemassa perusteetonta lakkauttamista vastaan.

– Mutta kaikki nämä kansainväliset sopimukset, joihin Suomi on sitoutunut, mahdollistavat sen että yhdistys perustellusti lakkautetaan silloin kun se tapahtuu tuomioistuimen kautta.Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot