Mainos
Mainos

Uusnatsimarssissa rettelöineen epäillään pahoinpidelleen ruotsalaismiehen poliisiautossa

Kaisaniemen rannassa uusnatsimarssissa häiriköinyttä miestä epäillään ruotsalaismiehen pahoinpitelystä.

Kummatkin miehet, suomalaismies ja ruotsalaismies otettiin kiinni marssilla tapahtuneen rettelöinnin vuoksi, minkä jälkeen heidät laitettiin Kaisaniemenrannassa poliisiautoon.

Poliisiautossa suomalaismies pahoinpiteli ruotsalaisen nyrkein lyömällä. Ruotsalaismies vietiin pahoinpitelyvammojen vuoksi ambulanssilla sairaalaan, eikä hänen vammojensa vakavuudesta ole tietoa. Suomalaismies päätyi Pasilan poliisivankilaan epäiltynä pahoinpitelystä.

Tapauksen tutkinnanjohtaja Petri Juvonen ei osannut tässä vaiheessa kertoa, olivatko miehet ennen kiinniottoa tekemisissä keskenään. Hän ei osannut myöskään kertoa, oliko jompikumpi tai kumpikin miehistä ilman käsirautoja.

Poliisi oli mennyt pahoinpitelyn väliin välittömästi sen alettua.

Suomalaismies on toiminut äärioikeiston ja uusnatsismin vastaisessa toiminnassa. Pahoinpitelystä uusnatsimielenosoituksen yhteydessä epäilty on sama mies, joka vuosi sitten sai poliisin paineilma-aseesta osuman. Paikalla olleen STT:n toimittajan mukaan tappelua edelsi miehen huuto "natsit vittuun".

Mediatietojen mukaan toinen rettelöinnissä kiinniotetuista ja nyt pahoinpitelyn uhriksi joutunut mies oli ruotsin huutamisen lisäksi huutanut ”sieg heil”.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme