Mainos
Mainos

Uusnatsit ja vastustajat osoittavat mieltään Tampereella – neljä otettu kiinni, yhtä epäillään rikoksesta

Poliisi on ottanut kiinni yhteensä neljä ihmistä Tampereen uusnatsimielenosoitusten yhteydessä. Yhtä kiinniotettua epäillään rikoksesta. Sisä-Suomen poliisi kertoo asiasta Twitterissä.

Poliisi ei ole kertonut, ovatko kiinniotetut osallistuneet uusnatsien mielenilmaukseen, vastamielenosoitukseen vai onko kyse ulkopuolisista.

Uusnatsit osoittavat mieltään Tampereen oikeustalolla kaupungin keskustassa. Poliisi ei päästä vastamielenosoittajia tai muita ulkopuolisia mielenosoituksen välittömään läheisyyteen, kertoi Lehtikuvan paikalla oleva kuvaaja iltapäivällä kello kahden maissa. Poliisin mukaan liikenne on ollut iltapäivällä poikki oikeustalon lähistöllä Satakunnansillan ympäristössä.

Poliisista arvioidaan, että uusnatsien iltapäivän mielenosoitusmarssilla oli mukana noin 200 ihmistä. Vastamielenosoittajia on ollut poliisin mukaan useita satoja, arviolta 300–400.

Uusnatsit marssivat iltapäivällä Tampereen keskustan läpi Laukontorilta oikeustalolle. Poliisin mukaan keskustan keskeiset sillat, Hämeensilta ja Satakunnansilta, suljettiin mielenosoitusmarssin yhteydessä joksikin aikaa, jotta uusnatsit ja vastamielenosoittajat eivät pääsisi liian lähelle toisiaan.

Ylikomisario Harri Nojonen kertoo STT:lle, että vastamielenosoittajien suunnalta heiteltiin poliisia kohden jonkinlaisia soihtuja samassa yhteydessä, kun Satakunnansilta aiemmin iltapäivällä suljettiin. Sisä-Suomen poliisilaitoksen mukaan jopa noin 200 poliisia on varautunut valvomaan mielenosoituksia.

Pirkanmaan käräjäoikeuden on määrä päättää vielä tämän kuun aikana, määrätäänkö uusnatsistisen Pohjoismaisen vastarintaliikkeen toiminta lakkautettavaksi.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme