Mainos
Mainos

Uutissuomalainen: KRP:lle ennätysmäärä ilmoituksia rahanpesusta – puolessa vuodessa 23 400 kappaletta

Keskusrikospoliisille on tullut tänä vuonna ennätysmäärä ilmoituksia epäillyistä rahanpesutapauksista. Asiasta kertoo Uutissuomalainen. 

Ensimmäisen puolen vuoden aikana KRP:n tiedusteluosaston rahanpesun selvittelykeskukseen tuli kaikkiaan 23 400 ilmoitusta tahoilta, jotka ovat velvollisia ilmoittamaan esimerkiksi epäilyttävistä käteistapahtumista tai rahansiirroista.

Jos tahti jatkuu samanlaisena, vuoden loppuun mennessä ilmoituksia kertyy tänä vuonna lähes 50 000. Viime vuonna rahanpesuilmoituksia tuli runsaat 30 000.

Ilmoitusaktiivisuuttaan ovat lisänneet erityisesti pankit. Suurin osa pankeista tulevista ilmoituksista koskee kotimaisia henkilöasiakkaita.

KRP:n tiedusteluosaston rahanpesun selvittelykeskuksen päällikön, rikostarkastaja Pekka Vasaran mukaan ahanpesuilmoitusten joukosta on poimittu myös ”useita kymmeniä” tapauksia, jotka on ilmoitettu rahanpesuepäilyinä, mutta joista löytyykin yhteyksiä terrorismin rahoittamiseen.

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme