Mainos
Mainos

Uutta tietoa palaneesta rekasta löytyneestä 17-vuotiaasta – poliisi tyrmää huhuja

Poliisi on jatkanut Vehkalahden tulipaloon liittyvää tutkintaa. Viime sunnuntaina hieman aamukolmen jälkeen palaneessa kuorma-autossa menehtyi 17-vuotias nuorukainen.

Poliisi on saanut selvitettyä nuoren miehen liikkeitä ennen rekkapaloa muun muassa valvontakameratallenteiden avulla. Lisäksi mies oli ollut yhteydessä ennen menehtymistään kavereihinsa sekä puhelimitse että sosiaalisen median välityksellä. Poliisin mukaan yhteydenotot olivat sisällöltään normaaleja.

Tämän hetkisen tiedon mukaan nuorukainen lähetti viimeisen viestinsä yöllä kello 1.48. Viimeinen näköhavainto miehestä oli kello yhden ja puoli kahden välillä, kun tämä lähti kaverinsa seurasta Penttilässä.

Rikoksen mahdollisuus suljettu pois

Miehelle tehdyn ruumiinavauksen ja muiden tutkintatoimenpiteiden perusteella poliisi ei epäile tapauksessa rikosta.

– Tapahtumien johdosta nuorten keskuudessa on levinnyt huhuja, joiden mukaan menehtynyt mies olisi joutunut pahoinpitelyn kohteeksi juuri ennen tulipaloa, Itä-Suomen poliisi kertoo tiedotteessa.

– Faktapohjaa näille huhuille ei ole löytynyt, vaan ne ovat olleet pikemminkin arvailuja tapahtumien kulusta

Edelleen selvityksen alla on, miksi nuorukainen oli mennyt kuorma-auton ohjaamoon ja mikä aiheutti ohjaamon tulipalon syttymisen. Poliisin mukaan kuorma-auton päävirtakytkin oli asetettu pois päältä perjantaina 3. päivä.

Havaintoja pyörästä kaivataan yhä

Miehen pyörä löytyi sunnuntaina noin 1,5 kilometrin päässä kuorma-autosta. On yhä epäselvää, kuinka pyörä on päätynyt löytöpaikalle,

– On mahdollista, että joku henkilö on ottanut kyseisen pyörän luvatta käyttöönsä kyseisen yön aikana ja hylännyt sen edellä mainittuun löytöpaikkaan. Mikäli näin on todella tapahtunut, poliisi pyytää henkilöä ilmoittautumaan. Tarkoituksena on saada ainoastaan selvitettyä kuorma-auton palamiseen liittyviä yksityiskohtia.

Pyörän liikkeistä tietäviä henkilöitä pyydetään ottamaan yhteyttä poliisiin. Myös kaikki havainnot ja tiedot asiaan liittyen voi edelleen ilmoittaa poliisille numeroon 029 545 6461.

– Haluamme kiittää kansalaisia lukuisista vihjeistä ja havainnoista tapaukseen liittyen, sillä niillä on ollut suuri merkitys tapahtumienkulkua selvitettäessä.

– Esitämme osanottomme menehtyneen nuoren miehen omaisille ja läheisille.

 

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme