Uutta tietoa Porvoon murhasta: Isä sieppasi lapsensa, kun äiti oli laittamassa tyttöä autoon

Poliisin mukaan murhasta epäilty isä sieppasi lapsen äidiltään ulkona. Itä-Uudenmaan käräjäoikeus vangitsi 38-vuotiaan miehen murhasta epäiltynä.

Lapsen vanhemmilla oli meneillään kiista huoltajuudesta. Tytön äiti oli hakenut isälle laajennettua lähestymiskieltoa.

Tutkintaa johtavan komisario Jyri Hiltusen mukaan mies sai lapsen haltuunsa sieppaamalla. Poliisille tehtävä tuli alkuvaiheessa lapsen huoltajuutta koskevana erimielisyytenä eikä väkivallantekona.

– Äiti oli ollut laittamassa lasta autoon, hän oli kääntänyt selkänsä, jolloin mies oli ilmestynyt jostain takavasemmalta ja sieppasi lapsen syliinsä, Hiltunen kertoi vangitsemisoikeudenkäynnin jälkeen.

Tämän jälkeen äiti lähti isän ja lapsen perään sekä soitti hätäkeskukseen. Mies puukotti lastaan Porvoon Lyseon leikkipuistossa.

Tapauksella on useita silminnäkijöitä, joita poliisi on kuulustellut. Lapsi kuoli myöhemmin sairaalassa.

Lähestymiskielto oli vireillä

Lapsen äiti oli hakenut isälle laajennettua lähestymiskieltoa elokuussa. Siitä ilmenee, että äiti haki kieltoa myös aivan lähelle epäillyn henkirikoksen tekopaikkaa. Lähestymiskieltohakemus koskee sekä äitiä että heidän yhteistä lastaan, ja sen käsittely on ollut käräjillä kesken.

Äiti haki kellon ympäri ulottuvaa lähestymiskieltoa hänen ja lapsen kotiin sitä ympäröivine katualueineen, samoin kuin turvakodin ympäristöön. Lisäksi hän haki aamusta iltaan ja suurimman osan viikkoa kattavaa lähestymiskieltoa työpaikalleen ja lapsen päiväkotiin niitä ympäröivine katualueineen. Äidin työpaikka sijaitsee lähellä Lyseon leikkipuistoa.

Huoltajuuskiistaa koskevista asiakirjoista ilmenee, että lapsen äiti ja murhasta epäilty mies ovat entinen avopari.

Tänään vangittu mies on poliisin mukaan Ranskan kansalainen. Hänet tuomittiin alkuvuonna käräjäoikeudessa 30 päivän ehdolliseen vankeuteen toisen, teini-ikäisen tyttärensä kolmesta pahoinpitelystä vuodelta 2015. Vanhemmalla tyttärellä on eri äiti.

Aiheesta lisää tässä artikkelissa.

Katsomo-video ei ole saatavillaKäytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme