Mainos
Mainos

Uutta tietoa Salon arvokuljetusryöstön yrityksestä: Kelikameran johto oli katkaistu

Viime viikon torstaina Salossa arvokuljetusryöstöä yrittäneet katkaisivat läheisen Suomusjärven kelikameran johdon vain hetkeä ennen kuin G4S-yrityksen auto pakotettiin pysähtymään Turun moottoritielle.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Heinonen KRP:stä kertoo, että johdot katkaistiin noin puoli yhdeksältä aamulla tai paria minuuttia ennen. Hätäkeskus sai ensimmäisen hälytyksen tapahtumapaikalta viime torstaina kello 8.43. 

Katkaisuvälinettä poliisi ei tutkinnallisista syistä kommentoi.

– Kaapeli on katkaistu. Mihinkään tolppaan ei ole tarvinnut kiivetä, vaan noin vyötärön korkeudella on ollut kaappi, josta lähtee johto. Tämä johto on katkaistu.

Tiedätkö jotain?

Poliisi kaipaa yhä vihjeitä 25. helmikuuta Salossa tapahtuneeseen arvokuljetuksen ryöstöyritykseen liittyen.

Poliisi toivoo kaikkia vihjeitä teosta mahdollisimman pian sähköpostiosoitteeseen tku.krp@poliisi.fi tai puhelimella numeroon 0403713177.

Poliisilla ei ole silminnäkijähavaintoja katkaisutilanteesta.

– Pyydämme ilmoittautumaan, jos joku on nähnyt tämän tapahtuman.

Muita kameroita ei rikottu

Ensimmäinen poliisipartio oli paikalla alle 15 minuuttia hälytyksestä. Tuolloin tekijät olivat jo paenneet ilman saalista läheiselle parkkipaikalle, jonne he hylkäsivät teossa käytetyt autot.

MTV Uutiset kertoi saman päivän iltana, että läheisen Suomusjärven kelikameran viimeinen kuva on kyseiseltä aamulta kello 8.26. Sen jälkeen näytöllä oli loppupäivän ajan pelkkää lumisadetta.

Aiemmin poliisi vahvistanut ainoastaan, että tekijät ovat kohdistaneet kameraan ulkoista väkivaltaa. Muita kameroita alueelta ei ole tutkinnanjohtajan mukaan rikottu.

Mökkiläisiltä runsaasti yhteydenottoja

Hieman yli viikon kestäneen tutkinnan aikana poliisi on saanut paljon vihjeitä, mutta läpimurtoa ei ole tapahtunut.

Eilen poliisi pyysi alueen mökkiläisiltä vihjeitä poikkeavista havainnoista hiihtolomaviikolla.

– Eilinen tiedottaminen aiheutti sen, että ihmiset aktivoituivat kesäasunnoista. He ymmärsivät sen, että haluamme vihjeitä myös kaikesta muusta epätavallisesta toiminnasta.


Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme